Zeytinyağlı Kabak Dolması Tarifi

15.01.2014 21:52
lüzumlu Malzemeler
 
Yeteri denli kabak
2 akarsu bardağı pirinç
yarım deniz bardağı har su
1 adet soğan
1 bitirmek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz, karabiber, nane, pulbiber
Üzerine dolaştırmak için: zeytinyağı
Üzerlerini bloke etmek için: domates
 
Akdeniz ve Ege’de şu denli tercih edilen dirlik kaynağı zeytinyağı bu kabak dolması tarifine bile tadını veren azık kaynağı.
Yapılışı :
Kabakları yıkayıp soyalım. arkası sıra koca olanları ortadan ikiye bölelim. alt kısımdan 1 parmak ara kalacak şekilde içlerini kaşık evet da oyacak sayesinde oyalım.
İç harcı için: Soğanı yemeklik doğrayalım. Bir nicelik zeytinyağında soğanı kavurmaya başlayalım.
Soğanlar pembeleşince 2 ab bardağı pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim. düğü kavrulunca 1 dalamak kaşığı salça ekleyip karıştıralım.
Ardından baharatları ilave edelim. eksik su bardağı hamam sutaş abartma edelim. Çekene derece pişirelim.
Suyunu çekince altını kapatıp biraz demlenmeye bırakalım. İçlerini oyduğumuz kabakları hazırladığımız masraf ile dolduralım.
Domatesi dilimleyerek dolmaların üzerlerini kapatalım. Hazırladığımız dolmaları tencereye dizelim.
Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirelim. Kabakların yarısını ileri miktarda har deniz ekleyip pişmeye bırakalım.
Kabaklar yumuşayıp pirinci pişince altını kapatıp dinlendirelim. yoğurt ile servis edebilirsiniz. keyif Olsun…