Zeytinyağlı Fırında Patlıcan Dolması
15.01.2014 21:57
muktezi Malzemeler

Yeteri kadar patlıcan
2 kez bardağı pirinç
Yarım su bardağı hamam su
1 pare heybetli soğan
1 aş kaşığı salça
Tuz, karabiber, nane, pulbiber
Zeytinyağı
Üzerine :
Domates Dilimleri
Türk mutfaklarının vazgeçilmez zeytinyağlı lezzetlerinden birisi olan dolmaya patlıcan tadının eşlik ettiği benzersiz bir tarif.
Yapılışı :
Soğanı mikâp sarhoş doğrayıp az miktarda zeytinyağında kavurmaya başlayalım. Soğanlar pembeleşince pirinci ekleyelim kavurmaya devam edelim. 3-4 dk kavrulunca salçayı ekleyip karıştıralım.
Sıcak yayılma ekleyip baharatları ek yazar pişmeye bırakalım. suyunu ihtiraz altını kapatıp dinlenmeye bırakalım. Patlıcanları yıkayıp 2 ye evet da 3 e bölelim. ast tarafından bir zaman resmiyet kalacak şekilde içlerini kaşık evet da oyacak ile oyalım.
İçlerini rahat tuzlayıp hazırladığımız dâhil masraf ile dolduralım. Domateslerin hariç kısımlarını dilimleyip doldurduğumuz patlıcanların üzerini kapatalım. Dolmaları fırın tepsimize dizelim.
Üzerlerine az miktarda zeytinyağı gezdirelim. Patlıcanların yarısına doğacak şekilde tepsiye hamam ab dökelim. peşinen ısıtılmış 200 sıcaklıkölçer fırında arada çevirerek patlıcanlar yumuşayana derece pişirelim. esenlik Olsun…