Yoğurt Çorbası Tarifi

15.01.2014 21:34
mukteza Malzemeler
 
6 kez Bardağı Tavuk yayılma yahut et Suyu
4 kez Bardağı Yoğurt
4 tedirgin etmek Kaşığı Un
1 Yumurta
 
Kış geldiğinde yemeklerde en koca dostumuz , kısıtlı zamanlarda yemeklerdeki mir tacımız olan çorbalar oluyor sizce bile anca değil mi? Aklınıza gelebilecek tüm sebzeler ile yapılan, hem kullanışlı hemde doyurucu bir ısırmak çorba. rahatsız iken ilk aklımıza gelen, perişan etmek menülerinde ilk karar verdiğimiz türlü olur hep.
Yapılışı :
Öncelikle haşlamış olduğunuz ten yada tavukları ayrı bir tabağa alın. Haşlama suyunuz peşin mamul ve antipatik ise kaynatın.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta’yı blender yardımı ile karıştırıp, hatasız bir kıvama getirin.
Kaynayan et suyundan bir bardak denli alın, karışıma ekleyin ve çırpma teli ile çırpın. Kaynamakta olan ten suyuna karışımı azar paylama yedirin (Bu işlemi yaparak, yoğurdun kesilmesini önlemiş oluyoruz.) ve ağır ateşte 20 dk. denli karıştırarak pişirin.