Tarhana Çorbası Tarifi

15.01.2014 21:19
muktezi Malzemeler
 
4 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çamçak su
4 çamçak ten yahut tavuk suyu
1 aut dövülmüş sarımsak
Damak tadınıza gereğince sodyum klorür ek edin.
 
Tarhana çorbası dargın kış günlerinizde en az daru kadar etkili tabii bir çorba tarifidir.Kış günlerinde evimizden fire olmayan tradisyonel bir çorba türüdür.
Yapılışı :
Tarhana, Türkler aracılığıyla mevcut ilk müheyya çorba türüdür.Ana malzemeleri başlıca soğan,domates,biber,yoğurt ve un olan tarhananın yapılışı yöreden yöreye farklılıklar gösterdiğini söyleyebilirim.
Kimi insanlar malzemelerin tamamını jale olarak kullanıyor, kimisi pişirdikten henüz sonra yoğurt ve un arttırma ederek hazırlıyor tarhana çorbası hamurunu. bazı yörelerde asıl yemeden içmeden sıskalaşmak üzere dökülüyor, bazılarında ekşimeye bırakılıyor. tarhana otlusu, acılısı, nohutlusu, un tarhanası, göce tarhanası… sunu bilmeniz de fayda var ne yapılırsa yapılsın şifa var tarhanada.
Pişirme yöntemi olarak, gayrı müheyya çorba pişirme yöntemlerinden bir başkalık yok. Bir litre kez (et suyu) için yaklaşık dört çorba kaşığı tarhana, bir çorba kaşığı salça, 1 çorba kaşığı yağ ve tuz büyütme etmeniz yeterli. bütün malzemeyi bir tencerede karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp, karıştırmaya devam ederek pişirmek; en kolaylık tarhana pişirme şeklidir.
Notes
1- Tarhanayı bir bardak ab ile ıslatmanız lezzet katacaktır. 2- yağı ve sarımsağı tencereye alın ve hafifçe kavurmanızda fayda var. 3- Salçayı arttırma edin, bir dü su çevirin ve ten suyunu arttırma edin. 
 
Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode