Mercimek Çorbası Tarifi

15.01.2014 21:44
mukteza Malzemeler
1/2 su bardağı yeşil mercimek
4 çorba kaşığı margarin
1 balaban kabile soğan
1 orantı klan havuç
5-6 deniz bardağı ten ya da tavuk şüyu ( bölüm kararı ayarlayabilirsiniz.)
1 öz kaşığı tuz
1 öz kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
3 epizot ekmekten hazırlanlmış kruton ( çorbaya ayrı bir lezzet verir isteğe bağlı.)
 
Türk Mutfağının değişmez çorbalarından birisi olan yasmık Çorbası’nı amelî ve kılgı bir şekilde davranmak isteyenler mercimek çorbası tarifimizden yararlanabilirler.
 
Yapılışı :
Margarinin yarısı etli tabanlı bir tencerede eritip,ince doğranmış soğanı ek edin.
Orta ateşte soğanı ve kazınıp, hantal halkalar halinde doğranmış havucu bir iki dakika, soğan pembeleşinceye denli ciğer sotesi edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 an soğanla yan yana sote edin.
Et suyunu ekleme edip, harlı eteşte bir tasım kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp,atın.
Ağır ateşte kestirmece 30-45 dakika, mercimekler bir güzel yumuşayıncaya kadar pişirin.Çorbayı rikkatli tel süzgeçten aydınlık bir tencereye süzün. gene bir kıyas kaynatın. Tuzunu ve biberini ulama edin.
Kalan margarini ıvır zıvır bir kapta ağır sıklet ateşte eritin.Yağ kızınca al biberi ekleyip, karıştırın. yasmık çorbasını kaselere boşaltıp, üstüne al biberli yağı gezdirin.Yanında krutonla müşterek servis yapın. 
 
Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode