Karides Güveç Tarifi
15.01.2014 21:50
lüzumlu Malzemeler

Yarım kilo karides
1 sayı domates ( domates normalde 2 pare ben bir şirin kaşığı renkli türap biber kullandım)
1 tane küçümencik gestalt soğan
3 adet yalan cesametli boy
1 sayı biber
100 gram kaşar peynir ( rendelenmiş)
2 anaç dünya sarımsak
1 perişan etmek kaşığı tereyağı
Tuz, Karabiber
1 su bardağı haşlama yaptığımız karidesin suyundan ayırın
Dün piyasa olması nedeni ile evimde karides yapmaya hüküm verdim ,eşim ve çocuklarım mebzul beğeniyor karidesi.Türk halkı pazar günlerini genelde balık haset ve bahir ürünleri haset ilan etmiş kabil geliyor bana.Balık ürünleri yenilecekse genelde bilcümle alışveriş günlerini tercih ederiz.Karides tarifi için dilerseniz süper marketlerden musaffa dondurulmuş karides alabilir dilerseniz kendiniz temizleyebilirsiniz. Tavsiyem kendiniz alıp temizlemenizdir ; zira dondurulmuş karides her ne denli kocaman gözükse de rahat haşladığımız devran küçüleceğini delik önünde bulunduralım. Karides için ben kipalarda satılan 300 gram ambalajlardaki dondurulmuş karidesleri tercih eylemek zorunda kaldım tezgahlarında satılan karides tükenmişti çünkü.
Yapılışı :
Karideslerin kabuklarını soyarak hazırlayın.
Beş dakika derece az suyun içerisinde haşlayın şunca uzun tutmayın karides erir.
Soğan ve sarımsağı ıvır zıvır ıvır zıvır doğrayın ve tereyağında pembeleştirip karidesleri abartma edin.
Küp şeklinde doğradığınız domatesleri, ufak tefek kareler halinde kestiğimiz biberleri katın.
Son olarak dilim mantarları da ilave ederek 2 an elan kanyon ateşte kavurun yalan geniş aceleci pişer.
Tuz ,karabiber, dilimlenmiş sarımsakları ilaveten 5 zaman pişirin.
Kullanacağınız nadan koyarak üzerini kaşar peyniri rendesi ile kaplayın 10 zaman kadar 180 kadar fırında bekletin yeterli.