Kaşarlı Sarımsaklı Tavuk

15.01.2014 22:04
gerekli Malzemeler
1/2 ab bardağı tereyağı
4 dünya sarımsak, kıyılmış
3/4 ab bardağı arık serpmek kırıntısı
1 1/2 sutaş bardağı rendelenmiş kaşar peyniri peyniri
1/4 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz
1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik
1/4 çay kaşığı karabiber
1/8 çay kaşığı tuz
8 pare derisiz, açık tavuk göğsü hastalıklı - rebabi dövülerek
 
Tenceremizi basık ateşte ısıttıkan sonra tereyağını eritelim, rendeli sarıksakları 5 dk derece pişirelim.
Sığ bir kapta, aş kırıntıları, kaşar peyniri peyniri, maydanoz, kekik, biber ve sodyum klorür ekleyerek karıştıralım.
Sarımsakları pişirdiğimiz kabine içersine tavuk göğüslerini sarımsaklı sosa bulayalım, sonrasında etleri atlatmak kırıntılarının üzerine hilaf virajsız şekilde ziyan etmek kırıntıları ile kaplayalım.
Tepsiye yerleştirip mütebaki nanıaziz kırıntılarını tavukların üstüne dökelim, artan sarımsak sosunu da bir şekilde tavukların üzerine gezdirelim.
Önceden 175 derecede ısttığımız fırında, tavuklar pembeleşip suyunu çekene derece yaklaşık 30 dk kadar pişirelim.
Tavuklarımız hazır, servis edebilirsiniz. afiyet olsun…