Havuç Çorbası Tarifi

15.01.2014 21:36
gerekli Malzemeler
2 tane (Orta Boy) Havuç
1 tane (Orta Boy) Patates
1 pare (Orta Boy) döşenmemiş Soğan
2 dış Sarımsak
6 ab Bardağı Su
3/4 çay Bardağı sıvı Yağ
1/2 öz Bardağı Süt
Tuz, Karabiber
 
.Bundan elan 5-6 yıl öncesine denli en bol yapabildiğim çorba sadece mercimek çorbası iken şuan hafızamdaki çorba tarifleri sayısı yirmiyi cemaziyelevvel durumdadır.. Sizlere aşağıda verdiğim ölçüler ile yapmanızı referans ederim , unutmayın on paralık bir bugün aşkın malzeme gani dobra tat demek değildir, beğeneceğinizi düşünüyorum, soğan ve yağ ayarını kendiniz elbette seviyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz.
Yapılışı :
 
Havuç, patates, soğan ve sarımsakları kabaca doğrayın ve üstüne kez ekleyerek, tamamı pişinceye derece kaynatın.
Karışımı aşiret blenderi yardımıyla (ya da robotta) takılmadan bir kıvama gelinceye denli bölme işlemi yapın. Bu aşamada tuzunu ekleyin.
Süt ekleyerek, ağır ateşte 4-5 zaman pişirin
Ayrı bir tavada likit yağı kızdırın ve çorbanın hakkında dökün. 4-5 dk. elan karıştırarak kaynatın. Altını kapattıktan sonra leke biber ilave ederek servis yapabilirsiniz.