Fırında Balık Tarifi

15.01.2014 21:47
vacip Malzemeler
 
3 sayı levrek
1 öz bardağı zeytinyağı
1 şekerli kaşığı karabiber
1 şirin kaşığı pul biber
2 şekerli kaşığı tuz
1 şirin kaşığı sarımsaklı çeşni
1 kg. patates
3 adet majör uzunluk domates
2 sayı ılımlı klan soğan, bir kaç yaprak defne yaprağı balıkların mide kısımlarına koyabilirsiniz.
5-6 sayı yeşil biber
 
Genelde pazar günleri bir geniş evde balık günü olur.Balıkçıdan taze balıklar alınır temizlenir.Balığı gril ve fırında yapabilirsiniz fakat gril hareket etmek isterseniz mangalda yapılan ızgaranın yerini on paralık birisi tutmuyor. eğer mangalda ika imkanınız yoksa şayet ocak usulü fırında balık yapabilirsiniz.Hem ince natürel ve bir o kadarda lezzetli oluyor evde mutfağın kirlenmesini ve habbe balık kokmasını engelliyor buda bir ayrı güzelliği diyebilirim.
 
Yapılışı :
Fırında balık tarifime başlamadan evvel arz lütfetmek istiyorum harbiden harcamış olduğunuz emeğin karşılığını alacağınızı belirtmek istiyorum.
Öncelikle fırın tepsisi içerisine yağlı kağıt seriyoruz ve yukarıda miktarlarını belirtmiş olduğum baharatları zeytin yağının içerisine ilaveten bir mezar kap içerisine karıştırınız.
Balıkları teker teker sos içerisine batırıp çıkarıyoruz ve yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsiye yerleştiriyoruz aralarında kopukluk kalacak şekilde balığın içerisine semiz karışıma batırmış olduğumuz defne yapraklarından 1-2 tane yerleştiriyoruz.
Halka şeklinde doğramış olduğumuz patatesleri ( 1 cm kalınlık idealdir) yada okey zarından beş on henüz büyüklükte küp sarhoş şeklinde doğrayabilirsiniz. Domatesleri dört parçaya bölüyoruz ve soğanları çecik bölüt keserek benzeri besili karışıma batırıyoruz biberler ile omuz omuza tepsinin boşluklarına diziyoruz.Aralarına 8-10 sayı chery ( salkım ) domates koyabilirsiniz fırında adamakıllı oluyor.
Bir birçok chery domates ise balıkların yürek kısımlarına koyuyoruz.Fırında balık tarifinde son aşamaya geldik diyebilirim.
Fırını pişirmeye başlamadan önce 10 dakika ısıtıyoruz.250 derecede alt arka çalışacak şekilde ayarlanmış şekilde hazırladığınız tepsiyi fırının midi bölümüne sürünüz.Balık esinti kabarcıkları çıkararak patlamaya başladığında patateslerin üstleri beneklenme yapmaya başladığı çağ fırını kapatınız.Balıkları kapatmış olduğunuz fırında ısısında 10 zaman derece elan bekletme yaparak servis edebilirsiniz.
Fırında balık tarifimiz müheyya herkese uygun pazarlar… 
 
Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode