Ezogelin Çorbası Tarifi
15.01.2014 21:43
gerekli Malzemeler
2 Havuç

1 etsiz sogan
1/4 su bardağı pirinc
1 kez bardağı al mercimek
8 çamçak tavuk suyu
1 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı etsiz nane
1 şekerli kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1/4 kez bardağı bulgur, 3 Çorba kaşığı margarin, 1 Çorba kaşığı domates salçası, 1 Çorba kaşığı biber salçası
Sıcacık içimi ile sofraların en berceste başlangıcı olan klasikleşmiş bu çorbayı bir bile kıpır kıpır ana tarifi ile denemenizi öneririm.
Yapılışı :
Soğanlar rafine zarif doğranır, 2 kaşık yağ ile kısık ateşte kavrulur.
Rendelenmiş yeregeçen ve mercimek ilave ederek, kavurmaya devam edilir.
Pirinç ve bulgur ekleme edilerek 5 – 6 dakika henüz kavrulur. 8 bardak, hamam tavuk şüyu konur.
Karabiber , tuz eklendikden sonra 30 zaman kadar pişirilir.
Terbiyesi için, ayrıksı bir tencerede, 1 kaşık margarinle, 1 kaşık un, unun kokusu gidene denli kavrulur.
Üzerine suda inceltilmiş domates ve biber salçaları eklenir. En son nane de katılıp 3 – 4 an pişirilir. Çorba ağır yavaş bu terbiyeye yedirilir. terbiye ile baş başa 10-15 zaman elan pişirilir. sağlık Olsun…