Biber Dolması Tarifi

15.01.2014 22:02
muktezi Malzemeler
Yarım kilo dolmalık biber
2 çamçak pirinç
3 pare domates
Yarım ilişki maydonoz
2 adet soğan
1 ziftlenmek kaşığı etsiz nane yahut 5-6 yalın taze nane
1 yumuşak kaşığı karabiber
1 oymak kaşığı domates salçası
Bir öz bardağı zeytin yağı
 
Kış aylarını geride bırakmamızın peşi sıra taze taze tabii sebzeler ile kavuşmaya başladığımız bu günlerde zerzevat yemekleri ağırlıklı paylaşımlar yapmayı planlamaktayım.İlk olarak biber dolması tarifi için tarif paylaşıyorum.
Yapılışı :
Yukarıda vermiş olduğum malzemeleri dip kap içerisine karıştırıyoruz bir malzemeleri patlıcan dolması yaparken kullanabilirsiniz.
Öncelikle pirinçleri evire çevire tıkıyoruz soğanları çok yağsız bir şekilde doğruyoruz yada rondodan geçiriyoruz ve pirinci ek ediyoruz.
Domateslerden dü tanesini yine safiha ayrıntılı doğrayıp rondodan geçiriyoruz.Fazla sulanmasına ruhsat vermeyin vesair domatesi dair kapak etkili olmak için kullanacağız.(Ne olacak başka domatese niteleyerek kaygı edenler için )
Bir kaşık salçayı , bir kaşık kuru nane veya taze naneyi, karabiberi ,zeytin yağını da ek ederek hoşça karıştıracağız.
Biberlerin giyecek kısımlarını keserek şapka şeklinde içindeki çekirdeklerini temizleyelim.
Daha sonra içerisini hazırladığımız harç ile doldurup kapak olacak şekilde kestiğimiz çecik domatesler ile kapayabilir yahut kendi biber sak kısmı ile tekrar kapatabilirsiniz.
Biberleri tencereye sıralayıp 2 ab bardağı arttırma ediyoruz tencerenin dip kısmına ve daha sonra biberler yumuşayana derece pişiriyoruz.
Hepsi bu denli biber dolması tarifim hazır.