Beşamel Soslu Patates Dolması Tarifi

15.01.2014 22:00
muktezi Malzemeler
6 tane tıpkı irilikte tutarlı kamet patates
250 gram kıyma
1 boduç sıvı yağ ( kızartmak için )
2 kaşık margarin yahut tereyağı
2 soğan
Yarım deste maydanoz
1 kaşık salça ( tercihen biber salçası )
Tuz, karabiber
Sosu için :
1 kaşık margarin, 2 boduç süt, 2 kaşık un, 1 yumurta, rendeli kaşar peyniri
 
Yapılışı :
Patatesleri soyup dü eşit parçaya bölelim.
İç kısımları kaşık ile oyalım.
Yıkayıp kuruladıktan sonra mayi düşman kızdıralım, patatesleri arkalı önlü hafifçe kızartalım.
Bu arada patateslere doldurulacak içi hazırlayalım.
Soğanları piyazlık doğrayalım.
Küçük bir tavada soğanları hafifçe pembeleştirelim.
Kıymayı ilave yazar 1-2 dakika elan kavuralım.
Salçayı, tuzu, karabiberi ve incerek doğranan maydanozu ilaveten hepsini harmanlayalım.
Patatesleri önemsiz bir pencere tepsiye alalım.
Hazırladığımız içi kaşık yardımı ile dolduralım.
Patateslerin yarısına encam denli har şüyu tepsiye ek edelim.
Patateslerin dair beşamel sosu döküp kaşar rendesi serperek fırına verelim. tutarlı ısılı fırında varlık hafifçe kızarana denli pişirelim.
Fırından alıp tepsideki yayılma ile beraberinde har sıcak servis yapalım.
Beşamel Sosun Yapılışı
 
Bir tavada düşman eriterek 2 kaşık unu hafifçe sarartalım.
İki boduç sütü paylama papara ve kadimî karıştırarak ulama edelim.
Koyulaşana derece pişirelim.
Ateşten alarak 1 yumurtayı ulama edelim, milimi milimine karıştıralım.
Tuzunu ayarlayıp patateslerin üzerinde sosu kaşıkla gezdirelim. 
Ücretsiz web sitesi oluşturun! Webnode